Een veilig paswoord

Hoe veilig is mijn paswoord en hoe kan ik er voor zorgen dat mijn paswoord veilig(er) wordt? Wij hebben de ultieme tips & tricks voor jullie even opgelijst. Heb je er nog? Aarzel niet en laat ze hier achter. Je kan dit ook nog steeds doen op onze Facebook-pagina!

  • De TED talk van Lorrie Faith Cranor. Zij heeft het over haar studie rond veilige paswoorden. In dit filmpje leer je onder meer hoe krakers te werk gaan (6:39), dat lange paswoorden gebruiksvriendelijker en om deze reden ook beter zijn dan ingewikkelde paswoorden (8:07). Daarnaast ontdek je ook of de paswoord-meters die je op het internet vindt effectief werken (9:12) en of willekeurige “password phrases” en uitspreekbare woorden zorgen voor goede en makkelijk te onthouden paswoorden (10:21 en 12:14).
  • Maak een zin die je makkelijk onthoudt, zoals ‘Mijn kat Minou eet graag 5 boterhammen’ en neem dan telkens van elk woord de eerste letter. Hier wordt dit MkMeg5b. Voor jou makkelijk om telkens op te rakelen, voor een hacker moeilijk om te bedenken. Meer over deze tip vind je hier.
  • Volgens Nick Berry zijn er twee grote problemen op het vlak van de (on)veiligheid van paswoorden: het hergebruik van paswoorden bij verschillende diensten en de voorspelbaarheid van de paswoorden. Hoe kan technologie helpen? Door dual-factor authentication. Meer weten? Bekijk dan het filmpje (vanaf 3:50): . Meer lezen? Dat kan je hier.
  • Heb je een onkraakbaar paswoord, maar gebruik je het op iedere website opnieuw?  Ook dan breng je je account in gevaar. Idealiter heb je voor iedere website een ander paswoord. Is dit te ingewikkeld voor je, bewaar je sterkste paswoorden dan voor je belangrijkste accounts, zoals je bank en je e-mail. Voor je krantenabonnement of moestuinforum kan je dan een eenvoudiger paswoord gebruiken.
  • En dan, als kers op de taart: een infographic die alle tips & tricks verzamelt!

18ix7aoz9ad36jpg

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s