Surfen op hotspots

Week 3 van de Tips & Tricks zit er op en dus schotelen we je vandaag graag een samenvatting voor van het thema “security van hotspots”.

  • Onze smartphone is zo goed als vergroeid met onze hand en bij het merendeel van ons is een van de eerste vragen die we stellen als we ergens nieuw komen “is hier wifi?”. Met deze tips & tricks willen we je graag waarschuwen voor het surfen op openbare wifi-hotspots. Het is namelijk niet zonder gevaar. In dit artikel van De Correspondent kan je alvast lezen hoe snel een hacker jouw gegevens te pakken krijgt. Maurits Martijn liep mee met een ethische hacker en ontdekte hoe je geheimen één voor één ontrafeld worden door een hacker, gaande van waar je op reis geweest bent tot je seksuele voorkeur.
  • Hacken via een openbare hotspot, allemaal goed en wel, maar hoe beschermen we ons ertegen? Dichter bij de hotspot gaan zitten, geen automatische verbinding maken met de wifi of een VPN opzetten? Enkele interessante tips lees je hier.
  • We vroegen het daarop ook aan jou: wat is voor jou de meest interessante tip om toe te passen wanneer je op een openbare wifi-hotspot surft? Met voorsprong won volgende beschermingsmaatregel: “geen gevoelige info delen via een openbare hotspot (vb. online bankieren).
  • Deze Nederlandse website geeft ook nog enkele goede, kort en bondige tips: gebruik een https-verbinding of zet een VPN-verbinding op, hanteer een firewall en pas je deel-instellingen aan.

Heb je zelf nog tips & tricks? Laat ze hieronder achter of plaats ze op onze Facebook-pagina!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s