Online aankopen

Vorige week focusten we in onze Wegwijzer op “online aankopen“. Dit verontrustende filmpje zette alvast de toon. Wij helpen je gelukkig graag om situaties als deze te vermijden. Lees hier de tips & tricks die we vorige week verzamelden:

  • Ken jij je rechten wanneer je online winkelt? Doe de quiz! De antwoorden op de quiz-vragen lees je hier
  • Ben je nog niet zo bekend met online shoppen? Of ken jij iemand voor wie het online shoppen volledig nieuw is? Wij vonden een gratis les op het internet, op aanraden van de BBC. De les is in het Engels en kan je hier terug vinden
  • “Accepteer de algemene voorwaarden niet voor je die grondig hebt doorgelezen! Check de reputatie van de online winkel!” Dit zijn maar enkele tips uit het online shoppen memo-lijstje van Jacky Zwam. Een gewaarschuwd man is er twee waard!
  • Geen tijd om de algemene voorwaarden helemaal door te lezen? Lees dan zeker de belangrijkste items zoals leveringstermijn, annulatie, verzendingskosten e.d.
  • De Standaard kopte vorig jaar: “Webwinkels passen prijzen aan surfgedrag van klanten aan“. Je kent het fenomeen wel: je zoekt naar goedkope vliegtickets, vindt er, maar twijfelt nog even of je zal kopen. Elke keer wanneer je opnieuw naar de betreffende website surft, verhoogt de prijs, waardoor je het gevoel krijgt dat je snel moet zijn. Een slimme marketingtruc van online winkels, maar gelukkig te vermijden: surf anoniem! Andere tips om goedkoop op reis te gaan vind je hier.
  • De Facebookpagina “Pasoplichting” van de FOD Economie zorgt ervoor dat je op de hoogte bent en blijft van de laatste oplichterijen die op het internet circuleren. Een pagina om in de gaten te houden!

Heb je zelf nog tips, tricks, weetjes of andere? Deel ze zeker met ons op de Facebookpagina van de Kopploeg!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s