De wegwijzer

Hey Koplopers,

Jullie hebben met de Kopploeg reeds een mooie etappe afgelegd de voorbije maanden. Tijdens de bergritten, de korte sprints en de tijdritten die we hebben volbracht, hebben we een heleboel kennis vergaard rond privacy en security op het internet. Nu deze etappe bijna ten einde is, willen we graag iets extra doen met de informatie die jullie ons gegeven hebben. Het zou namelijk erg jammer zijn om deze kennis te laten vergaan in de kast, dus waarom delen we deze niet met de wereld in de vorm van een wegwijzer?

Deze wegwijzer wordt een internettool die je vrienden, kennissen, familie en iedereen die er baat bij heeft de weg kan wijzen naar veiligheid en privacy op het internet. Dit doen we door relevante tips & tricks te geven. Deze wegwijzer houdt daarbij rekening met de ervaring die de gebruiker heeft met het internet en met zijn specifieke noden.

Zet jullie schrap, want deze wegwijzer wordt jullie creatie. Het Kopploeg-team, bestaande uit Kathy en Trees, begeleidt jullie, maar de wegwijzer wordt door jullie gevoed, gekneed en gevormd. We gaan te werk zoals het een echt Living Lab betaamt! In eerste instantie gebruiken we de inhoud die we tijdens ons traject reeds van jullie hebben gekregen. Deze informatie verzamelen we in de online tool die jullie kunnen bekijken. Daarna is het de bedoeling dat jullie jullie ongezouten mening op deze online tool afvuren. Niet alleen mag je kritische geest zegevieren, ook nieuwe inzichten, tips en ideeën zijn meer dan welkom! We verwerken jullie feedback daarna anoniem in de online tool. Nadat we de eerste versie van de tool hebben gerealiseerd, starten we het proces opnieuw vanaf stap 1 en kunnen jullie de tool opnieuw doorzoeken. Op die manier willen we begin oktober tot een resultaat komen dat we kunnen voorstellen aan het grote publiek!

Het proces ziet er als volgt uit:

Untitled Infographic (67)

Voor we deze uitdaging aangaan, horen we van jullie graag het volgende:

 • Wat verwacht je van een wegwijzer?
 • Hoe moet deze eruit zien?
 • Hoe zou die gebruikt kunnen worden?

Laat het ons weten onderaan deze blogpost en op onze Facebookgroep!

Vele groetjes,

Trees en Kathy

Advertenties

One thought on “De wegwijzer”

 1. Van een wegwijzer verwacht ik dat hij:
  van een gemakkelijk verifieerbaar veilige en betrouwbare bron komt. Er moet dus vermeld worden wie of welke organisatie er achter zit.
  stap-voor-stap duidelijke instructies in het Nederlands geeft.
  er overzichtelijk uitziet, met een helpfunctie die je snel terugvindt op de site.
  zowel bruikbaar is voor een smart phone of tablet als op een vaste pc.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s